Rita Culla Perarnau ( 1947)

rita culla

Rita Culla Perarnau ( 1947)
Rita Culla és una il•lustradora i autora catalana dedicada al món del llibre infantil i del material didàctic i escolar des de fa més de 40 anys.
Llicenciada en Belles Arts i diplomada en l’Escola de pintura mural de Sant Cugat del Vallès. Inicia la seva feina en el món editorial als anys setanta a l’editorial Joventut on publica els seus primers llibres . Ben aviat compaginarà aquesta feina amb la de professora de secundària a l’ Escola Pia de Sant Antoni , on ha esdevingut un dels referents més importants de les darreres dècades en el món de la imatge de la nostra escola.
Disposa d’una gran obra , publicada en diferents editorials, destacant tota la sèrie publicada a la Editorial Salvatella amb finalitats didàctiques. Autora de diferent materials pedagògics i jocs educatius de Majora i Educa; col•labora amb editorials com Cruïlla, la Galera , Prima Luce, Abadia de Montserrat , CruÏlla, Andros,  Vicens Vives, La Galera, Casals, edebé.

Col·laboradora habitual de revistes com Cíclope, Lectures, Art i Lletres,  Tretzevents. S’ha traduït la seva obra al francés, al porttugués, al basc i langlés.
Autora de nombroses il•lustracions del material elaborat pel professorat d’ Infantil i Primària de l’escola Pia de Sant Antoni. Destaquen també innombrables col•laboracions en tot el que fa a la imatge externa de l’Escola , com realització dels Pòsters d’escola associada al Centre Unesco.
Lligada des de l’inici de la seva feina a l’Escola Pia de Catalunya participa activament en les Colònies P.Jordi Turull de Pineta ,i és l’autora del disseny dels Gegantons de Pineta i de bona part del material utilitzat en les diferents tandes de colònies.
És també l’autora del disseny dels gegants de la nostra escola : en Tonet i la Rita i tot el material que els ha acompanyat des del seu neixament

3 comments

 • Alfredo Bretones Vergara

  Vaig tenir la sort de tenir a la Rita com a professora de plàstica durant molts anys i us he de dir que els millors records que tinc de la meva EGB als Escolapis tenen que veure amb ella.
  Em quedava meravellat quan a classe la veia dibuixar aquells ninos tan perfectes i els seus típics ocells. Tenia una caixa de colors amb unes puntes tan afilades que feia goig veure’ls. Semblava mentida que es pogués fer tanta punta a un llapis sense trencar-la…

 • Josep Mª Llorens Gonzalez

  Jo tambe la recordo com una meravellosa profesora que hem va fer veure la vida d´unaltre manera, per la seva manera de ser, mol diferent de la realitat d´aquella epoca.gràcies

 • Josep Sabaté i Figueras

  La meva filla i Jo,l´hem tingut com a professora de dibuix i plàstica, amb una diferencia de 20 anys, ha sigut un referent per a nosaltres, una excel.lent persona, gran dibuixant, i una professora excepcional, no ha cambiat gens la seva manera d´ensenyar a la joventut la seva passió pr el dibuix i les arts plàstiques…
  Encara tinc per casa treballs que vaig fer de petit amb ella….
  Una gran persona.
  Salutacions Rita !!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *