Pau Ribes Culla (1995)

 

Imatge Pau Ribes

En Pau Ribes Culla neix el 1 de setembre de 1995 i de ben petit practica la natació, en concret quan només té 1 any d’edat. Uns anys després i gràcies a que veia tot sovint un grup de nenes del seu club que practicaven la natació sincronitzada també comença aquesta especialitat, amb només 7 anys.
Són diversos els clubs on ha practicat: Club Natació Premià (Natació), Club Natació Granollers i Associació Esportiva Sincro Mataró (Natació Sincronitzada), Club Esportiu Mediterrani (Natació Sincronitzada).
Ha participat en totes les competicions a nivell de Catalunya i Espanya en les diverses modalitats en la Natació Sincronitzada des de 2002 fins el 2013, guanyant diferents premis: or, plata i bronze, al llarg dels anys amb els seus equips.
També en el camp de la Natació ha participat en tots els Campionats Socials a partir del 2002-2006, aconseguint diversos guardons: L’ any 2006:segon classificat. En la Fira primavera 2005: tercer classificat. I en la del 2006: segon classificat.
Durant tot aquest temps també ha perfeccionat la tècnica treballant com a tècnic en el Club Natació Sabadell (2013-2014), un altre any en el Club Natació Pinetons Cardedeu com a tècnic de Natació Sincronitzada.

En l’actualitat treballa de tècnic del grup mixt d’adults a les Piscines Picornell amb el grup Panteres Grogues.
És sincronista actiu en el grup WoMENsynchro a càrrec de Iris Brunzó, técnic de la Associació Esportiva Sincro Mataró i també co-coordinador, com a nedador sincronista de la Selecció Espanyola en el duet mixt.

Ha aconseguit nombrosos reconeixements :Panteres Grogues: Medalla d’or en equip- Tournoi International de Paris 2014. Medalla de plata en equips- Tornoi International de París 2015.
Selecció Espanyola: Campionat Espanya Estiu a Sabadell 2015-Medalla d’or en el Duet Mixt lliure amb Gemma Mengual.
Mundials Kazan 2015- 5ena posició en el Duet Mixt lliure amb Gemma Mengual.

Sincronista participant en el duet mixt amb Berta Ferreras, World Trophy 2015 a la Xina en el mes de Desembre.
En Pau Ribes Culla és el net de la Nostra professora Rita Culla i Perarnau